Tráviť čas aktívne, vonku v krásnom počasí a popri tom sa môcť niečo naučiť – je spojenie príjemného s užitočným. My, Lifekáči sme mali aj tento rok takúto skvelú možnosť, ktorú sme využili naplno, ako sa len dalo. Deti spoznali veľa nového: nových kamarátov, nových trénerov, pani učiteľky, s ktorými sa dovtedy stretávali iba na chodbách školy… Nové boli pre mnohých nielen zážitky, ale spoznali aj niečo nové o sebe. Bol to výborný pocit už takmer nepočuť slová: “Ja to neviem, nedokážem…”, ktoré nahradili oveľa krajšie: “Jáj, ja tomu už rozumiem… môžem to vyskúšať?” alebo “Pani učiteľka, ja som sa naučil lyžovať, ďakujem!” Ani nevieme, ako rýchlo nám ubehol týždeň zimných aktivít, ktorý sme ukončili jazdami zručnosti pomedzi pretekárske bránky. Deti mali oblečené dresy známych športovcov a jeden pán to krásne zhodnotil:”Ešte nikdy som nemal šťastie lyžovať s toľkými osobnosťami.” V tej chvíli mi zišlo na um, že ani nevie – akú má pravdu.

Predposledný deň na svahu

Blíži sa nám koniec týždňa plného zážitkov z korčuľovania, lyžovania a sánkovania. Mnohí v sebe objavili také pohybové schopnosti, o ktorých ani nevedeli.

Pokroky boli viditeľné každým dňom – lyžiari začiatočníci zvládli samostatný nástup na vlek, zlyžovali kopec, ktorý sa im na začiatku zdal akýsi strmý.

V ďalších skupinách si deti natrénovali správnu techniku zjazdu, oblúčikov či zdokonalili prenášanie váhy v správnom momente a nadobudli istotu, ktorá im dodávala čoraz väčšiu radosť z pohybu na svahu.

Deti, ktoré sa sánkovali dokázali na klzákoch, boboch či sánkach predviesť zaujímavé a originálne kúsky, takmer každú jazdu oživili novými nápadmi a niečím netypickým. Obdivuhodná bola ich vytrvalosť pri výstupe do kopca, ktorú zúročili zábavou a smiechom pri spúšťaní sa dolu.

Ak sa vám naša práca páči, môžete ju oceniť svojimi lajkami, komentármi alebo zdieľaním na našom Facebooku ZŠ, Instagrame alebo Twitteri. Ďakujeme za každú vašu reakciu.