„Na svätého Mikuláša, neučí sa, neskúša sa,“ takto privítali Mikuláša Jakubko a Adamko od Dobrodruhov. Prváci síce najprv hľadeli na čerta a jeho vidly s obavami, no vedeli, že anjel s Mikulášom ich ochránia a potešia sladkosťami. O tom, že nabrali odvahu, svedčí aj spoločná fotka v červenom. 
Skúsenejších Objaviteľov a Kozmonautov už čert tak veľmi neprekvapil. Bola to skôr výzva zo strany Mikuláša, aby niečo zaspievali a zarecitovali. Táto výzva spôsobila zmätené pohľady. Kto začne prvý? Čo zaspievame? To boli otázky, ktoré im vírili hlavou, keď sa s neistotou v očiach otočili na svojich spolužiakov.

Keď Mikuláš zavítal k Prieskumníkom, bol milo prekvapený. Rastie mu tam totiž veľká konkurencia v podobe Romana. Biela brada, červený plášť a čiapka – takmer ako skutočný Mikuláš. Žiaci z Krásnych Sadov tiež milo potešili Mikuláša tým, že mu zaspievali nádhernú pieseň.

Súťaž o najčervenejšiu triedu vyhrali tento rok Dobrodruhovia a mali nesmiernu radosť zo spoločenskej hry, ktorú dostali. V mikulášskom kvíze sme sa dozvedeli, kto je to polazník a že snehuliak má mať na hlave hrniec, nie šiltovku. Predvianočnú atmosféru sme si navodili aj písaním vianočnej pošty spojeným s vyjedaním mikulášskych sladkostí.

Páči sa vám tento článok? Môžete ho lajkovať, zdieľať alebo komentovať na našom Facebooku ZŠ, Instagrame alebo Twitteri. Ďakujeme za každú vašu reakciu.