Niektorí vedeli, pre mnohých to bola novinka. Že o čom je reč? O tom, že aj komplimenty majú svoj deň v kalendári. V tomto roku pripadol 24. január na pondelok, a tak sme krásne, príjemne a s úsmevom začali nový týždeň nielen my, kolektív materskej školy, ale hlavne naši rodičia. Tých sme vítali s košíkom plným komplimentov. Netušili sme, ktorý z nich si práve rodič vytiahol, no úsmevy na ich tvárach, jasne badateľné aj pod respirátormi, hovorili za všetko. I poďakovania, že hneď zrána spríjemňujeme pracovný deň. Nás o dobrom nápade zorganizovať oslavu komplimentov, presvedčili komplimenty, ktoré sme na oplátku dostali my. Aj nám veru spríjemnili deň. Veď posúďte sami, čo všetko sa dostalo na našu Wall of compliments.

Naši škôlkari si o tomto dni povedali základné informácie a dozvedeli sa, čo to ten kompliment vlastne je. Snažili sa splniť základnú myšlienku, ktorou je v tento deň obdarovať komplimentom najmenej piatich ľudí a tým vyzdvihnúť to, čo na danej osobe obdivujeme.

Čo dodať na záver? Možno konštatovanie, že komplimenty sa netreba báť rozdávať i prijímať. Lebo niekedy ani len netušíme ako tieto slová, vyslovené úprimne, urobia niekomu deň krajším.