V stredu – 29.9. sme si pripomenuli Svetový deň mlieka v školách. Hlavnou úlohou tohto dňa bolo zdôrazniť, že pitie mlieka je pre deti veľmi dôležité.

Úlohou žiakov a pani učiteliek v tento deň bolo zladiť svoje outfity do mliečnej bielej farby, čo sa im podarilo na jednotku. Žiaci si pripravili recepty svojich obľúbených mliečnych receptov, niektorí si ich dokonca pripravili aj na desiatu. Dozvedeli sme sa, ako si pripraviť puding, krupicu, vtáčie mlieko, hrnčekový koláč, smotanovú pochúťku s piškótami, mliečne koktejly a mnoho ďalších skvelých receptov. Počas prestávok sme si všetci pochutnali na mliečnej desiatej. Okrem toho, že sme sa o receptoch porozprávali, si Dobrodruhovia, Objavitelia, Prieskumníci a Kozmonauti pochutnali aj na domácich muffinoch, ktorými ich prekvapila pani učiteľka. Žiakom veľmi chutilo, deviatak Adam si dokonca myslel, že muffiny sú z obchodu a pýtal sa, kde si ich môže kúpiť. Siedmačka Bianka si hneď dohodla objednávku muffinov na svoje narodeniny. Pozorovatelia si tento deň spojili s oslavou narodenín a pochutnali si aj na muffinoch so šľahačkovou penou.

Žiaci počas dňa pracovali aj s náučným CD Objav mlieko. Vďaka tomu už vedia všetko o kravách, výrobe mlieka, mliečnych výrobkov i o ich skladovaní, predaji a význame mlieka vo výžive. Veríme, že sme inšpirovali aj Vás a tiež si s nami vypijete pohár mlieka. Tak nazdravie!

Pozrite si celú fotogalériu zblízka