Vedieť prečo chýba časť múra v reštaurácii Dobré časy alebo napísať výrok, ktorý sa nachádza pri buste M. R. Štefánika, zistiť cenu denného menu a vypočítať sumu pre štvorčlennú rodinu? Nie je to vôbec jednoduché. A to je len časť z úloh, ktoré čakali Dobrodruhov, Prieskumníkov, Objaviteľov a Kozmonautov 1. júna na MDD. Po stopách Popradu – takto znel názov akcie, ktorá zahŕňala aktivity, ktoré mali splniť Dobrodruhovia, Prieskumníci, Objavitelia a Kozmonauti.

Všetko sa to začalo telefonátom pani riaditeľke a pánovi zástupcovi. Odpovedať na otázky v súťaži Bleskovka im určite dalo poriadne zabrať. Veď odpovedať do piatich sekúnd na otázku: ,,Čo je to kalambur“? nedokáže každý. Potrápili sme ich aj s otázkami z MS v hokeji. Tam už pán zástupca bol ako ryba vo vode. A aby toho nebolo málo, po celý čas boli na hlasný odposluch, nemohol im nikto poradiť. Dobrodruhovia miesto otázok z Bleskovky písali pani riaditeľke list, o tom ako sa majú. Už teraz čakajú, čo im pani riaditeľka odpíše. Desať zadaní bolo potrebné splniť priamo na Námestí sv. Egídia a vedľajších uliciach, no a ďalších päť pomocou tabletov. Pokiaľ by ste chceli vedieť, aké sú tri najpredávanejšie literárne diela, opýtajte sa to našich detí. Určite Vám budú vedieť aj odpovedať na otázku, koľko Vás bude stáť 20 min. parkovania v meste Poprad.

Počas plnení úloh si všetci precvičili aj také životné zručnosti, ako sú odvaha, spolupráca, organizácia či najlepší osobný výkon.

Aj takýto zaujímavý môže byť Medzinárodný deň detí.