Naša škola sa aj v tomto školskom roku prihlásila do česko–slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Do tvorby záložiek sa zapojili žiaci 4. až 9. ročníka. Našou partnerskou školou sa stala Cirkevná spojená škola z Dolného Kubína.

V mesiaci október sme žiakov informovali o projekte. Keďže sa do projektu zapájame pravidelne, žiaci ho už poznali. Oboznámili sme ich s témou tohto ročníka „Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní alebo v próze.“ Na hodinách literárnej výchovy sa žiaci snažili využitím rôznych techník vymyslieť a vytvoriť záložku do knihy, ktorá by potešila alebo inšpirovala žiakov našej partnerskej školy. Zapojenie sa do projektu bolo pre nás príjemným spestrením vyučovania. Žiaci mali možnosť prezentovať sa svojou prácou pred žiakmi v inom kúte našej vlasti. Zároveň si pripomenuli význam kníh v ich živote a porozprávali sa o svojich obľúbených knihách. Žiakom z partnerskej školy sme poslali aj ukážky nášho školského časopisu „Life in the Academy“, informačné letáky a záložky mesta Poprad.

Záložky z našej partnerskej školy k nám už dorazili a tešia sa, že si nájdu svojho majiteľa, keď sa vrátia žiaci do školy. Veríme, že aj naše darčeky potešia žiakov z partnerskej školy v Dolnom Kubíne.