Intenzívne posledné dni v NYC

? 26.9.2019

Posledné dni v New Yorku sme využili naplno a Subwayom sme sa odviezli k dvojičkám 9/11 Memorial. Najprv sme sa pozreli na miesta, kde dvojičky stáli, potom sme vošli do múzea. Bol to silný zážitok, ktorý v nás zanechal mnoho pocitov a zimomriavky. Po tomto zážitku sme prešli na milšiu atrakciu, ktorou bol apartmán zo seriálu Friends na 90 Bedford St. Hneď potom sme utekali do hotela Edison pripraviť sa na veľkú udalosť – na stretnutie s pani prezidentkou. Pripravené sme dorazili na miesto konania a netrpezlivo sme očakávali príchod pani Zuzany Čaputovej. Po príhovore našej prezidentky sme dostali možnosť sa s ňou osobne porozprávať, za čo sme veľmi vďačné. Odfotili sme sa aj s ministrom zahraničných vecí pánom Miroslavom Lajčákom. Úspešný deň bol za nami. Šiesty deň začal návštevou múzea. The Museum of Natural History bolo väčšie, ako sme si pôvodne mysleli a samozrejme nás nesklamalo. Po tejto skúsenosti sme sa vybrali na významnú stanicu Grand Central Terminal, ktorú môžete poznať aj z filmu Madagascar. Po ceste tam sme prechádzali okolo Trump International Hotel and Tower, potom aj USS Maine National Monument. S New Yorkom sme sa rozlúčili večernou plavbou Harbor Lights Cruise, kde sme zamávali Soche slobody a užívali sme si vysvietený Manhattan. New York bol úžasný a veľmi ďakujeme Life Academy za možnosť spoznať toto mesto.

View this post on Instagram

Tri úspešné ženy ?

A post shared by My Life Academy (@my_life_academy) on

S prezidentkou Slovenskej republiky Zuzanou Čaputovou.
S ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslavom Lajčákom

Ohromujúca história New Yorku

? 24.9.2019

Už o pol jedenástej sme sa viezli výťahom na Observatory Deck – našu ďalšiu zastávku zo zoznamu City Pass. Dych berúci výhľad nám umožnil pozrieť sa na mesto z výšky. Po návrate na zem sme sa zastavili v St. Patrick’s Cathedral a naobedovali sme sa v Bryant Park. S plnými žalúdkami sme ako správni študenti zatúžili po literatúre a namierili sme si to rovno do New York Public Library, kde sme obdivovali to množstvo kníh v jedinej budove. Po zážitku s výhľadmi sme znovu zatúžili ísť do výšok a zo zoznamu sme si vyčiarkli ďalšiu navštívenú atrakciu – Empire State Building. Začalo sa to výstavou vnútri budovy, dozvedeli sme sa viac o jej histórii a celkovej výstavbe. Prehliadka bola spestrená fotkami slávnych ľudí, ktorí navštívili Empire State Building a taktiež nezabudnuteľnými animáciami King Konga. Ráno štvrtého dňa sa začalo trochu stresujúco, museli sme sa dostať z Manhattanu do New Jersey už o 7:50. O deviatej sme sa však prechádzali krásnym kampusom v Princeton University a dychtivo sme hltali každú informáciu od študentky, ktorá nás sprevádzala. Dozvedeli sme sa veľa nových informácií, za čo veľmi ďakujeme, určite nám to v budúcnosti pomôže pri výbere univerzity.

New York, New York

? 23.9.2019

New York. Mesto, ktoré nikdy nespí… Naše prvé dva dni v NYC boli veľmi pestré. Každý deň sme prešli aspoň 25 km (okolo 35 000 krokov). Ale vráťme sa na začiatok… Pohľad na nočný New York z lietadla nám vyrazil dych a napriek únave sme sa na naše potulky veľmi tešili. V prvý deň sme mali možnosť navštíviť budovu OSN a taktiež sa stretnúť s generálnou konzulkou pani Ladislavou Begec. Ubytovali se sa vo vzdialenosti len asi 2 min od Times Square v hoteli Edison a vyšli sme do ulíc vychutnať si večernú atmosféru New Yorku. Na druhý deň sme sa rozhodli využiť náš City Pass a vstúpiť do Metropolitan Museum of Art. Následne sme prešli celý Central Park a odfotili sme sa pri Belvedere Castle a Bethesda Terrace and Fountain. Tešíme sa na ďalšie dni, keď navštívime ostatné atrakcie tohto nádherného mesta.