Väčšina z nás nerada počúva kritiku a je úplne jedno, či sa vzťahuje na nás osobne, alebo na to, čo robíme. Kritika väčšinu z nás demotivuje, až sa nakoniec prestaneme angažovať a vzdáme to. Avšak sú aj jednotlivci, ktorí vnímajú kritiku pozitívne a berú ju ako šancu eliminovať chyby a zdokonaliť sa. Veď kto by nechcel byť ten najlepší?
Náš časopis Life in the Academy mal tiež možnosť počuť pár kritických slov na celoslovenskej súťaži Štúrovo pero vo Zvolene. Zožali sme úspech, porota bola ohromená úrovňou nášho časopisu a pri tom sa malá kritika stratila rýchlo ako kvapka v mori. Keď sa začalo hodnotenie, jeden z porodcov povedal: ,,Čo sa týka nováčikov, je výborné, keď dostanú známku hodnotenia 1-.“ Keď náš časopis dostal konečné hodnotenie päť jednotiek, neverili sme svojim ušiam. Boli sme milo prekvapení, plní radosti a veľmi motivovaní! 
O tom, že toto podujatie je najprestížnejšie na Slovensku, svedčí aj to, že podporiť mladých žurnalistov prišli viacerí slovenskí politici, žurnalisti a osobnosti verejného života. Hosťom, ktorý okorenil podujatie tou najväčšou dávkou, bol prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.
Štúrovo pero je celoslovenská novinárska súťaž stredoškolákov a vysokoškolákov a náš časopis Life in the Academy získal cenu primátorky mesta Zvolen za najlepšieho nováčika súťaže.
— Karin Sterczová, 4. A