V dnešnej dobe sms-iek, e-mailov, komunikácie cez internet sa stáva vzácnosťou dostať od niekoho list, pohľadnicu alebo rukou písaný pozdrav.

S našimi deťmi na prvom stupni sa však snažíme formou Vianočnej pošty zachovať akúsi tradíciu ručne vyrábaných a samotnými deťmi napísaných vianočných pozdravov.

Samotné Vianoce sú o tradíciách, ktoré v nás prebúdzajú tie krásne pocity akejsi väčšej spolupratričnosti a lásky nielen v kruhu najbližších. A práve jednou z možností, ako môcť vyjadriť niekomu, že na neho myslíme, že ho máme radi a chceli by sme mu zaželať krásne sviatky je naša Vianočná pošta.

Niekedy niekomu akoby chýbajú tie správne slová a niekedy zase stačí malé gesto, ktoré nás poteší a rozžiari úsmev na našich tvárach. Presne také pocity a emócie vyvolávajú pozdravy, do ktorých pri výrobe deti vložia kúsok seba. Keď sa potom dostanú k adresátovi, je to ako reťaz predvianočnej nálady a radosti, ktorú pocítia všetci tí, na ktorých niekto myslel.

Bolo krásne pri doručení vianočných pozdravov zistiť, že sa do nej zapojili aj naši rodičia, ktorí nám tam vhodili pár pozdravov – ďakujeme.