Ani sme sa nenazdali a po kratšej pauze sme sa opäť ocitli v škole. Offline dni vystriedali tie krajšie – a to dni trávené v škole. Hneď sme sa usilovne pustili do spoznávania nových vecí. Marec nám umožnil poznať doposiaľ nepoznané. Žiaci na prvom stupni sa zoznámili s podobenstvami, pomocou ktorých sme sa pokúšali nájsť ukryté posolstvo. Tak ako pán Ježiš aj my sme sa na základe podobenstiev naučili mať súcit s trpiacimi, pomáhať druhým, ale aj pracovať na svojej trpezlivosti. Jedno také podobenstvo sme si dokonca aj vytvorili a to konkrétne podobenstvo O stratenej ovečke. Žiaci tretieho a štvrtého ročníka si upevnili mravné základy pomocou desiatich Božích prikázaní. Využili sme konkrétne situácie zo života a snažili sme sa ich stotožniť s princípmi desatora. Pomocou tajných indícií na každej hodine začali Dobrodruhovia tušiť, že sa niečo chystá. A tak, ako je v názve tohot článku, rozlúštili, že sa blížia veľkonočné sviatky. Spojili sme sily a vytvorili sme si krásny plagát, vďaka ktorému sme sa preniesli do histórie. Na základe toho sme hľadali odpovede, prečo je sobota biela, štvrtok zelený a aký je skutočný význam tradície Veľkej noci.

Samozrejme, nemôžem zabudnúť ani na žiakov druhého stupňa, ktorí precízne a zodpovedne pracujú na svojich offline zadaniach. Oceňujem hlavne to, že úlohy posielajú nie preto, že musia, ale preto, že chcú.

A aj keď možno nebudú veľkonočné sviatky také, na aké sme zvyknutí – so všetkým, čo k tomu patrí, možno práve táto doba nám chce ukázať, že veci, ktoré majú skutočný význam a čaro, sa majú prežiť v tichosti a pokore. Veď nie nadarmo sa hovorí, že po každej búrke vyjde slnko.