Prínosy slobodnej hry pre rozvoj dieťaťa

Príliš mnoho detí v súčasnosti stratilo príležitosť, priestor a čas slobodne sa hrať. Došlo to tak ďaleko, že mnohokrát bez programu dospelých a zábavy z televíznych obrazoviek nevedia, čo majú robiť. Mnoho rodičov zasa stratilo schopnosť svojim deťom pomôcť.

Aká dôležitá je slobodná hra detí pre ich ďalší rozvoj? V akej miere voľný čas detí organizovať? Kedy a ako deťom do hry vstupovať? Ako riešiť konflikty pri hre? Ako deťom citlivo ukazovať hranice? Týmto aj mnohým ďalším otázkam sa budeme venovať na webinári Justíny Danišovej  Prínosy slobodnej hry pre rozvoj dieťaťa. Termín a čas: 24. marca o 19.00 h.

Justína Danišová je pôvodne učiteľkou geológie a biológie, ale viac než kameňom sa teraz venuje publikáciám pre deti, metodikám pre učiteľov, lektoruje semináre pre rodičov, učiteľov a ďalších sprievodcov detí. Tvorí aktivity pre weby ucimesevenku.czjdeteven.cz a tiež svobodnahra.cz. Justína je spoluautorkou knihy Slobodná hra. Známa česká psychologička Jana Nováčková, spoluautorka konceptu Rešpektovať a byť rešpektovaný, o tejto knihe hovorí:  “Táto jedinečná kniha zapĺňa prázdne miesto v literatúre týkajúcej sa detskej hry u nás. Otvára dospelým oči a dáva nádej, že sa toľko podceňovaná slobodná hra opäť navráti do života dnešných detí.

  • Na webinár je potrebné sa vopred zaregistrovať online formulárom.
  • Minimálne 24 hodín pred začiatkom webinára zašleme zaregistrovaným záujemcom link na prihlásenie sa na webinár.