Rada mládeže Prešovského kraja aj tento rok pripravila Konferenciu pre žiacke školské rady v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom a pod záštitou predsedu PSK Milana Majerskeho. Tentokrát sa však kvôli pandemickej situácii prvýkrát konala v online priestore prostredníctvom portálu ZOOM.

Ústredná téma konferencie bola Aktivizmus mladých. Ako už téma a aj samotný program sľubovali, účastníci sa mohli tešiť na zaujímavých rečníkov z oblasti informačných technológií, ekológie a extrémizmu. Títo rečníci, ktorí sami stáli za vznikom rôznych iniciatív a platforiem, pútavým spôsobom predstavili svoju prácu a tiež vyzvali všetkých mladých k aktivizmu.

Okrem toho nám boli predstavené aj príklady dobrej praxe iných žiackych školských rád v spolupráci s grantovým systémom podpory Rady mládeže PSK.

V druhej polovici konferencie sme mali možnosť diskutovať so samotnými rečníkmi, keď nás rozdelili do rôznych workshopov podľa vopred zisťovaného záujmu.

Z našej školy sa okrem koordinátorky žiackej školskej rady na konferencii zúčastnili aj študenti Oliver M. a Radko V. Ako sa sami vyjadrili, táto konferencia bola veľmi podnetná a prínosná. Mohli tu načerpať nové nápady pre ďalšiu prácu.