Koncom septembra sme si aj v našej skole pripomenuli Svetový deň mlieka v školách. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek ľudskej výživy. Mlieko obsahuje mnohé významné látky, hlavne bielkoviny, tuky, cukry, vitamíny a minerálne látky. Mlieko a mliečne produkty sú najlepším prírodným zdrojom vápnika, ktorý má význam pre zdravý rast kostry a zubov.

Keďže je mlieko bielej farby, aj tento deň sa niesol v jej znamení. Žiaci si v daný deň zladili svoje outfity do bielej farby. Mladší žiaci sa počas dňa prostredníctvom CD Objav mlieko dozvedeli zaujímavé informácie o kravách, výrobe mlieka, mliečnych výrobkov a o skladovaní, predaji a význame mlieka vo výžive. Starší žiaci si zasa pozreli dokument, v ktorom sa dozvedeli odpovede napr. na tieto otázky: Zničí sa mlieko v mliekarni? Robia sa mliečne výrobky z umelín? Aké sú zdravotné účinky mlieka? Aké mlieko máme piť?

Žiaci sa následne prostredníctvom pracovného listu dozvedeli o všetkých významných látkach a vitamínoch, ktoré mlieko obsahuje. Zapojili sa aj do kvízu, v ktorom sa im skvele darilo. Najviac sa im však páčila ochutnávka rôznych druhov mlieka, od klasického neochuteného, cez banánové, jahodové až po čokoládové.

Tento deň sa žiakom veľmi páčil a počas prestávky sa s chuťou pustili do svojej mliečnej desiatej. Všetci sme si spoločne zaželali dobrú chuť.