Tak ako každý rok, tak aj tento sa konala Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry. Najlepší z najlepších sa už po dvanástykrát stretli v Prešove, aby si zmerali sily v dvoch kolách. Prvú časť tvoril vedomostný test, ktorý bol zameraný na čítanie s porozumením, vedomosti a transformáciu textu. Druhá časť bola ústna a v nej súťažiaci predviedli svoj všeobecný prehľad a rečnícky talent. Olympiáda bola obohatená aj o krátky kultúrny program, v ktorom sa predviedli organizátori súťaže.

Našu školu reprezentovali 13. 2. dve žiačky, a to Miška Želonková v kategórii A a Lucka Harabinová v kategórii B. Naše víťazky školského kola sa s touto náročnou výzvou popasovali veľmi dobre a všetky úlohy zvládli s nadhľadom, mierny stres pociťovali len pri ústnej časti, ktorý opadol pri vyslovení prvých slov prejavu.

Obidvom dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy, pevne veríme, že si z tejto súťaže odnesú čo najviac a zostanú jej verné aj na budúci rok.

Zaujal vás tento článok? Môžete ho lajkovať, zdieľať alebo komentovať na našom Facebooku gymnázia, Instagrame alebo Twitteri. Ďakujeme za každú vašu reakciu.