Napriek mrazivému ránu, ktoré nás vo štvrtok 10. októbra pred našou „Laifkou“ trochu prekvapilo, sme sa plní očakávania vybrali do kina Tatran. Tentokrát tam na nás čakal Medzinárodný festival horských filmov. 
Prvý film bol o horolezcovi, ktorý chcel zdolať najnáročnejšiu horolezeckú horu v jeho okolí. Zaslúžil si náš obdiv, pretože sa napriek prekážkam nevzdával a snažil sa stále aspoň o niečo zlepšiť. Jeho odvaha, pevná vôľa a vytrvalosť viedla k tomu, že sa mu nakoniec podarilo splniť si svoj sen.
Nasledujúci film dokumentoval muža, ktorý fotografoval a natáčal tornáda, búrky a víchrice. To si vyžadovalo veľkú odvahu, predvídacie schopnosti, ale aj vášeň. Jeho nezvyčajné hobby a práca nás prekvapili.

Tretí, posledný film sa odohrával medzi štyrmi mladými kamarátmi, ktorí sa vybrali na päťdňovú túru.

Bolo veľmi zaujímavé, pozrieť si životy iných ľudí a aspoň na chvíľu prežívať s nimi ich odvahu, vytrvalosť a statočnosť. Nielen pre tieto vlastnosti, ale aj pre nevyspytateľné, no krásne horské prostredie, ktoré zachytili na svoje kamery „iba“ amatéri, sa naozaj oplatí tento festival navštíviť.

Ak sa vám tento článok páči, môžete ho lajkovať, komentovať alebo zdieľať na našom Facebooku gymnázia. Ďakujeme za každú vašu reakciu.