Life Academy Facebook Life Academy Instagram Life Academy Twitter Life Academy YouTube
V utorok 7. 11. 2017 sa študenti Súkromného gymnázia v Poprade vydali objavovať svet cez oko kamery. Pohodlne sediac v kreslách kina Tatran sa presvedčili o krásach rozľahlého Vietnamu a získali nové i šokujúce informácie
o tejto pre nás vzdialenej krajine.
Dokumentárny film s názvom Vietnam — brána do Indočíny, vytvorený v rámci vzdelávacieho projektu Svet okolo nás, nám predstavil povrch, mestá a históriu tejto republiky. Veľmi nás zaujal spôsob života Vietnamcov žijúcich v močariskách dažďového pralesa či dedinčanov pestujúcich ryžu a nažívajúcich spolu ako jedna rodina. Videli sme tiež obchodníkov plaviacich sa na lodi po rieke a predávajúcich ovocie a zeleninu. Ich rozdielny a pestrý život bol prekvapujúci a veľmi zaujímavý.
Cestovatelia, ktorí nám prezentovali úchvatné zábery, sa s nami osobne podelili o svoje zážitky. Počas premietania dopĺňali informácie a nenechali sa zastrašiť ani návalom otázok, ktorými ich po skončení filmu zasypali zvedaví študenti Life Academy.
Bola to dobrá skúsenosť, rozšírili sme si obzory a priblížili sme sa k vzdialenému svetu. Už sa veľmi tešíme na budúci rok, že sa dozvieme niečo viac o ďalšej z mnohých krajín našej milovanej Zeme – o Kube.
— Martina Mergová, III. A
 

20171107_082911