My, prváci a druháci z Life Academy sme dostali možnosť zúčastniť sa na zaujímavej exkurzii v Bratislave.
Našou prvou zastávkou bola Národná rada Slovenskej republiky, kde sa nám už pri vstupe dostal politický život pod kožu. Okrem zaujímavého výkladu o histórii Slovenskej národnej rady, symboloch Slovenskej republiky a interiéri budovy sme dostali možnosť vidieť zasadnutie poslancov naživo. Práve bola rozprava k voľbe predsedu Národnej rady SR, a tak sme si vypočuli názory niekoľkých poslancov. Všetko sme sledovali z balkóna, videli sme na celú sálu a musíme priznať, že nás to veľmi ohromilo.
Bratislava už žije Vianocami, veľmi príjemným prekvapením bola pre nás prechádzka na trhoch a pozvanie na vianočný punč od pani zriaďovateľky.

Nabití vianočnou atmosférou sme sa presunuli do budovy Starej tržnice, kde bola akcia Amerického veľvyslanectva v SR s názvom Go USA. Množstvo agentúr tu prezentovalo svoje ponuky na študijné pobyty v USA, ale mali sme aj možnosť dozvedieť sa, ako získať rôzne druhy štipendií na štúdium v zahraničí. Veľmi zaujímavý bol aj koncert kapely, v ktorej hral aj sám pán americký veľvyslanec.

Všetci sme si tento výlet nesmierne užili, pretože bol plný informácií a hlavne zábavy.

Paťa Budzová, Meryem Harnuboglu, I. A