Prečítajte si názor p. Marianny Krajčovej Gočovej, ktorej dcéra v súčasnosti navštevuje našu materskú školu.

Prečo ste si nás vybrali, aj keď nie sme zadarmo?

Výber škôlky bol strategický, pretože bývame blízko, nemusíme tak ďaleko dochádzať. Druhým dôvodom boli odporúčania a dobré referencie na učiteľky v tejto škôlke.

V čom vidíte výhody a rozdiel oproti iným škôlkam?

Výhoda je v počte detí v triede, je ich tu menej ako v štátnych škôlkach. Rozdiel je aj v zariadení a pomôckach v triede. Z programu, ktorý pripravujú pani učiteľky pre deti, dostávame každý týždeň písomné výstupy. Prínosom je tiež mailová alebo osobná komunikácia s pedagógom. Je tu cítiť vyšší štandard. Aj keď si to človek zaplatí, výsledok je viditeľný a hmatateľný, odzrkadľuje sa na dieťati. Škôlka však nie je taká finančne náročná oproti iným škôlkam v iných mestách.

Náročnosť vzdelávania

Skôr ako náročnosť, ktorá je prispôsobená veku detí v danej triede, vnímam pestrosť vzdelávania. Na svojej dcére vidím pokroky vďaka vzdelávaniu, najmä vo výchove. Zo škôlky si priniesla veľmi veľa návykov a zvykov, čo sledujeme aj doma v rodinnom kruhu. Obrovským prínosom je výučba anglického jazyka priamo v škôlke, nemusíme tak vyhľadávať iné vzdelávacie programy pre deti.

Ako sa dieťa cíti?

Naša dcéra veľmi rada navštevuje Life Academy, od prvého dňa s tým nemá nijaký problém. Sú síce dni, keď ráno plače a chce ostať doma, ale paradoxne sa jej potom zo škôlky nakoniec nechce ísť domov, a tak odchádzame poslední. Často ju musím ešte pol hodiny čakať na ihrisku.

Navyše nemá najmenší problém so žiadnym pedagógom, dokonca ani z iných tried, pretože sa spolu cez leto často stretávajú.

Páči sa mi, že kolektív detí spolu s učiteľkami funguje ako jeden tím a nie je tam žiadne rozdeľovanie. Deti sú vedené k tomu, aby spolu všetci vychádzali.

Chcem konkrétne vyzdvihnúť triednu učiteľku Lucku Maličkú, s ktorou majú deti aj my, rodičia, nadštandardný vzťah. Môžeme s ňou komunikovať aj o problémoch, aj o tom, ako ich vyriešiť, čo veľmi oceňujem.

Je ešte niečo, čo sa Vám na Life Academy páči?

Life Academy poskytuje ideálny a pestrý jedálny lístok, oceňujem ovocie a zeleninu v triedach. Dodržuje sa tu pitný režim, čo vidím na svojej Olívii, pretože si to dosť kontrolujem počas víkendov doma. Starostlivosť o deti je tu veľmi dobrá, nie nadarmo sa hovorí: „Spokojné dieťa, spokojná mama.“ Ako pracujúca mama potrebujem pri svojej vyťaženosti, aby moja dcéra bola pokojná, v poriadku a v pohode, a mala zabezpečenú starostlivosť.

Za rok a pol sa mi ešte ani raz nestalo, aby mi zo škôlky volali, že si mám po ňu prísť. Vždy všetko zvládli vyriešiť. Som rada za to, že je tu.