Tretí týždeň prázdnin bol plný zážitkov spojených s umením. Začali sme aktívne – tancom. Pod vedením skúsenej choreografky a cvičiteľky Evičky si Lajfkáči užili predpoludnie pri tanečných a pohybových aktivitách v naozajstnom tanečnom štúdiu.

Kde všade sa skrýva umenie, to naši pátrači odhaľovali počas ďalšieho aktívneho predpoludnia. Prešli sa historickým námestím v Spišskej Sobote i námestím v centre mesta a hľadali a skúmali a obdivovali.

Leonardo da Vinci – všestranný umelec a vynálezca, s ktorého dielom sme sa zoznámili na interaktívnej výstave v Tatranskej galérii v Poprade.

Nádejní umelci si vyskúšali aj prácu s naozajstnou hrnčiarskou hlinou. V materskej škole sme privítali pani Katku, skúsenú keramikárku. Pod jej vedením sa z kúskov hliny razom stali vkusné svietniky.

Koniec týždňa bol oddychový, ale nezaháľali sme ani v piatok. Zaujímavou technikou šikovníci vyrábali kľúčenky. Použili zmršťovaciu fóliu, ktorú najprv vyfarbili, vystrihli a nakoniec upiekli.

Na úplný záver sme stihli osláviť narodeniny predškoláčky Sofinky a zavŕšiť úspešný umelecký týždeň vynikajúcou čokoládovou tortou.

Pozrite si celú fotogalériu zblízka