Radi by ste so svojimi deťmi strávili voľný čas tvorivo a v prírode? Pozývame vás do Krásnych Sadov na Lesnú tvorivú sobotu.  

Väčšina detí, keď dostane do rúk kúsok hliny, má okamžitú chuť preskúmať jej lákavé zmyslovo-senzorické vlastnosti. Rovnako ako voda a piesok, aj práca s hlinou má prirodzene otvorený koniec a otvára dvere nekonečným tvorivým možnostiam. Poskytuje tiež inšpiratívny únik od bežného používania fixiek, pasteliek, farieb alebo iných umeleckých médií. Deti majú radosť zo slobody, ktorú pri tvorbe z hliny môžu zažívať, manipulovať a transformovať svoje predstavy do 3D výtvorov: z jednoduchého kúska hliny sa môže stať had, potom misa a hneď na to náramok! O tom, že ruky v hline majú na človeka terapeutické účinky určite niet pochýb.  

Prvú časť dielničky strávime v lesíku pri našich envirotriedach, kde si nazbierame materiál, o ktorý sa s nami príroda podelí – halúzky, mach, kvety, listy, kôru. V druhej časti dielničky budeme spoločne tvoriť z týchto materiálov a hliny. 

  • Tvorivá dielňa je určená pre deti od 6 do 9 rokov. 
  • Termín: 24. júla 2021 o 9.30 h
  • Trvanie: 90 min.
  • Miesto: Zariadenie lesnej pedagogiky Krásne Sady Mlynica

Cieľom našich lesných tvorivých sobôt je vytvoriť priestor pre deti a rodičov, aby mohli tráviť čas spoločne v prírode a pri tvorivej činnosti. Naše dielničky sa konajú vonku, v prípade zlého počasia v interiéri našich budov. 

Vstupné je: 6 eur/dieťa+1 rodič. Info: email zlp@krasnesady.sk,  0911 089 062. 

Vzhľadom k obmedzenej kapacite si miesto rezervujte vopred TU