V marci Pátrači zo školského klubu pátrali čo je to batikovanie. Preto sme navštívili Tatranskú galériu a pod vedením tety Anky sme sa priučili tejto technike. Ako môžete vidieť na fotografiách ich práca sa naozaj vydarila.
“Prečo nie je červená krvinka pod mikroskopom červená?”, pýtali sa Pátrači ocka Sofie, ktorý pracuje ako všeobecný lekár pre dospelých a my sme ho boli navštíviť v jeho ordinácii. Nie len to nám vysvetlil. Ukázal nám , na čo sa používa gumené kladivko a prečo ním lekári klopkajú na kolená, ako sa vyšetruje či máme zdravé hrdlo, čo musíme robiť a jesť, aby sme boli zdraví , ako sa máme zodpovedne starať o svoje telo, aby sme mu neublížili.
S blížiacou sa Veľkou nocou sme pátrali po rôznych veľkonočných zvykoch a obyčajoch v našom regióne a nezabudli sme pri tom ani na starkých v seniorských centrách, ktorým sme vlastnoručne vyrobili pozdravy a pripísali niekoľko milých prianí. “Myslíte, že ich pozdravy potešia?” – to boli najčastejšie otázky od detí. Myslím, že určite. Prečo? Lebo u nás sa dobro násobí.
Do výroby veľkonočných pozdravov sa zapojili aj piataci.
— Ľ. Krystýnková